Om styremøtet mandag 16. mars

Styret vedtok en uttalelse om regulering av folkevalgtes lønn, en sak om kjøp av nytt partikontor og diskuterte liberalisering av bioteknologiloven

Foto: Tromsø kommune. Styremøtet var på Kvenfolkets dag.

Styret avholdt møte mandag 16. mars. På grunn av koronaviruspandemien og myndighetenes smitteverntiltak, var møtet digitalt. Alle fysiske møter er avlyst inntil videre, inkludert kommunestyremøtet som var planlagt onsdag 25. mars.

Styret vedtok enstemmig en uttalelse om reguleringen av folkevalgtes lønn i Tromsø kommune. Uttalelsen sendte styret til kommunestyregruppen. Uttalelsen kan du lese her. Forslagene er at folkevalgtes lønn blir knyttet til folketrygdens grunnbeløp (G) og at folkevalgte skal ha samme rett til etterlønn som alle andre. 

Styret ønsker å gå videre i prosessen med å kjøpe et partikontor. Tromsø SV må ut av sitt lokale 1. juni, og styret vedtok at det ønsker å utrede å kjøpe et lokale. Schankesmuget 1A er det mest aktuelle lokalet. Prospektet finnes her.

Styret brukte også tid på å diskutere om SV burde danne flertall med Ap og Frp på Stortinget for å liberalisere bioteknologiloven. Dette kan blant annet innebære å åpne for at kvinner kan donere egg og å åpne for at alle kvinner skal tilbys tidlig ultralyd i regi av det offentlige. SVs landsstyre skal ta stilling til saken onsdag 18. mars.

Styret satte videre ned en gruppe som skal arbeide for å påvirke SVs arbeidsprogramsprosess. Prosessen kan du lese om her. Alle kan komme med innspill til SVs arbeidsprogram.

Neste ordinære møte er mandag 20. april. Men på grunn av at flere saker ble utsatt på grunn av mangel på tid på dette møtet, kommer styret til avholde et ekstraordinært styremøte.

Ta gjerne kontakt om du har innspill eller meninger.

Teksten er skrevet av Matias Hogne Kjerstad, tromso@sv.no og 41 65 53 04

Ved å fortsette å bruke denne sida så aksepterer du bruken av informasjonskapslar. Mer informasjon

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close