Du trenger ikke velge mellom miljø og rettferdighet. Du kan velge SV

Torgeir Knag Fylkesnes, SVs førstekandidat i Troms, er klar. – Vi vil bygge landet, dele rettferdig og kutte utslipp.

Norge står foran store endringer. Til erstatning for olja trenger landet ei storstilt satsing på nye arbeidsplasser. SV vil skape et nytt, grønt næringsliv, samtidig som de flytter makt og rikdom fra dem som har mest fra før. De vil sørge for at de på toppen som forurenser mest, også må betale mest. De ønsker at den grønne omstillingen skal føre til et bedre samfunn for alle, ikke bare for noen få.

Nord-Norge, Kysten og havet har en nøkkelrolle i det grønne skiftet gjennom SVs politikk.

– Vi vil ta havet tilbake og sikre at verdiene kommer kysten til gode. Det er rettferdig og bra for miljøet, sier Torgeir Knag Fylkesnes.

Alt for lenge har ranet av fiskerettighetene til kystens folk bli fortiet. Over mange år har de store blitt større og eierskapet til fiskeressursene er samlet på stadig færre hender. Nå reiser kysten seg. Torgeir Knag Fylkesnes har i årevis mobilisert for en ny fiskeripolitikk på kystsamfunnenes premisser. Nå åpner stadig flere øynene for uretten. Gjennom SV er det nå en unik mulighet til å ta havet tilbake.

– Det inspirerer å se at mange nå åpner øynene for urettferdigheten. Dette valget vil bli avgjørende for fremtiden til kystfiskeriene, kystsamfunnene, ungdommens muligheter og livet fiskevær og landindustrien, sier Fylkesnes.

Lokalpolitikk gir lokalt perspektiv

SV har kjempet for Nord-Norgebanen i mange tiår. De har blitt ledd av. De har blitt fortalt at jernbane nordover aldri vil skje, og at så fine ting er forbeholdt andre deler av landet. Men nå har de snudd vinden. Aldri har SV vært nærmere å få realisert Nord-Norgebanen enn nå. Jernbanealliansen de har skapt er sterk, men veien er fortsatt lang til gjennomføring. Jo sterkere SV er, jo større er de en realisering.

Ifølge SV trenger Norge en ny regjering. En stemme til partiet er den sikreste stemmen til en ny regjering, slår de fast.

– Vi lukker ikke døra til noen. Vi kan samarbeide med Sp, Ap, Rødt og MdG. Det må bli slutt på at rød-grønne partier slenger døra i trynet på hverandre. Ny kurs for rettferdighet og miljø er for viktig til det, mener Fylkesnes.

Innholdet er ikke tilgjengelig.
Du må tillate bruk av informasjonskapsler for å se dette innholdet.Les mer om SVs plan for klimakutt:
klimarapport_nett.pdf (sv.no)

Les mer om SVs plan for et rettferdig grønt skifte:
troms-og-gronn-ny-deal-interaktiv.pdf (sv.no)

Ved å fortsette å bruke denne sida så aksepterer du bruken av informasjonskapslar. Mer informasjon

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close