Beholder fleksibilitet for elevene

Oppvekst- og utdanningsutvalget har i møte fredag 15. januar 2021 revidert reglene for skolebytte i Tromsø kommune. Skolebyttereglene gir elever som ikke har krav på skolebytte etter opplæringsloven, mulighet til å gå på skolen de ønsker forutsatt at den skolen har ledige plasser.

I avisen Nordlys ble leder for Oppvekst- og utdanningsutvalget Benjamin Arvola Notkevich (SV) spurt om det var aktuelt å skrote ordningen i forbindelse med revideringen.

– Vi har vurdert det, men jeg mener det er ei god ordning. For eksempel kan det være små forhold, slik at en mobbesak gjør det vanskelig å fortsette på en skole. For noen er det praktiske forhold som nærhet til foreldrenes arbeidsplass, som gjør at man ønsker bytte. Jeg synes det er bra å ha den muligheten,

Skolebyttereglene for grunnskolen i Tromsø kommune er ikke det samme som karakterbasert opptak i videregående (fritt skolevalg). Skolebyttereglene fører ikke til at noen elever mister plassen på sin nærskole, og ingen må reise langt til skolen fordi de har for dårlige karakterer til å komme inn på skolen de bor nærmest, slik som ved karakterbasert opptak. Ingen har rett til skolebytte dersom ikke alle som bor i nærmiljøet og ønsker plass, allerede har fått plass.

Det er heller ingen klare trender om at mange elever søker seg vekk fra en spesifikk skole i kommunen til fordel for en annen, slik at skolebyttereglene ikke bidrar til at det utvikler seg A- og B-skoler i Tromsø per nå. Mitt inntrykk er at flesteparten av elevene og foreldrene er fornøyd med nærskolen sin, og da er det riktig å beholde fleksibilitet for de få som trenger det, sier leder av kommunens Oppvekst- og utdanningsutvalg, Benjamin Arvola Notkevich (SV).

Elever som får innvilget søknaden om skolebytte etter forskrift for skolebytteregler for grunnskolene i Tromsø kommune, får ikke dekt skoleskyss. De elevene som flytter ut av skolekretsen og som har et ønske om å fortsette skolegangen ved skolen er prioritert. Du kan lese mer om revideringene i kommunens saksdokumenter her.

Ved å fortsette å bruke denne sida så aksepterer du bruken av informasjonskapslar. Mer informasjon

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close