Møte om Arctic Center, klima og friluftsliv

I april fattet kommunestyret i Tromsø et vedtak om at det mye omstridte Arctic Center-prosjektet skulle skrinlegges. Lettelsen var stor blant byens naturvernere, klimaforkjempere og friluftsentusiaster. Det gikk imidlertid bare noen uker før det ble reist en klage på vedtaket, som senere ble tatt til følge i kommunestyrets mai-møte. Dermed er kampen om Finnheia, Lille Blåmann, beitemark for rein, myr som lagrer CO2 igjen kommet øverst på agendaen.

Tromsø SV inviterer i den forbindelse til seminar for å ta opp de problematiske sidene ved prosjektet. Hvilke klimaeffekter får en eventuell utbygging av Arctic Center, og hvordan henger det sammen med Tromsø kommunes forpliktelser om kutt i klimagassutslipp? Hvordan påvirkes nærmiljøet, både ut fra naturhensyn og muligheter til å bedrive friluftsaktiviteter i området?

Til å diskutere disse spørsmålene har vi med oss Åsne Ø. Høgetveit fra Tromsø SV som har kjempa mot en utbygging av Arctic Center. Hun vil sanne om blant annet klimaeffekten av å bygge Arctic Center. I tillegg har vi fått med oss Iver Martens, som vil snakke om konsekvenser for frilfutslivet i området, og som har vært en av hovedpersonene bak Bevar Finnheia-siden på Facebook som har skapt stort engasjement blant de som ønsker å si nei til Arctic Center.

Møtet er åpent for alle og blir avholdt i kommunestyresalen. Smittevernregler med tanke på fysisk avstand og hygiene vil bli ivaretatt. Vi serverer kaffe.

Velkommen!

Åsne Høgetveit

Skriv en kommentar

Innholdet er ikke tilgjengelig.
Du må tillate bruk av informasjonskapsler for å se dette innholdet.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

Ved å fortsette å bruke denne sida så aksepterer du bruken av informasjonskapslar. Mer informasjon

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close