Byrådet kutter

GJ_w300Byrådet snakker med to tunger. På side 3 i iTromsø 13. mai forteller byrådsleder Øyvind Hilmarsen at kommunen unngår kutt i tjenestetilbudet fordi regjeringa gir oss 11 mill i kompensasjon gjennom revidert nasjonalbudsjett. Men allerede på neste side forteller samme byrådsleder at kommunen likevel må kutte 49 mill i løpet av året, selv etter å ha tatt 25 mill fra disposisjonsfondet, grunnet dårlig kommuneøkonomi.

av Gunhild Johansen, gruppeleder SV

Dobbeltkommunikasjonen kan skyldes at byrådet har fått ordre om å gå ut med gladnyhet fra regjeringa, uten at det egentlig er så mye å rope hurra for. For sannheten er at både i år og i fjor har norske kommuner fått langt lavere inntekter enn forventet. Når de nå får litt tilbake, framstiller regjeringa det som om de gir ekstra penger til kommunene. Men i virkeligheten gjør de bare kuttene litt mindre. Dette går ut over alle områder av kommunenes virksomhet. Så også i Tromsø.

Regjeringa har gitt milliarder i skattelette til folk med store formuer. Denne skatteletten betaler vi som innbyggere nå gjennom kutt i kommuneøkonomien, som igjen går ut over tilbudet kommunen skal gi oss.

Til overmål ser vi at arbeidsledigheten øker etter at de rike fikk sine gavepakker. Mindre skatt har ikke resultert i flere arbeidsplasser og dermed økt skatteinngang, slik regjeringa gjentok til de trodde det selv. Tvert imot. Pengene går ikke tilbake til samfunnet. Det eneste som skjer er at de rikeste blir enda rikere og samfunnet taper i dobbelt forstand.

For SV er det et verdivalg at fellesskapet skal settes foran milliardærene. Vi vil øke kommunerammene og fordele pengene mer rettferdig. Situasjonen nå er at mens innbyggertallet øker, må Tromsø kommune nedskalere tilbudene. Det er vanskelig å forklare. Byrådet gjør det ikke enklere ved å bruke samme avis til å si at ja, vi unngår kutt og nei, vi må kutte.

Ved å fortsette å bruke denne sida så aksepterer du bruken av informasjonskapslar. Mer informasjon

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close