SV vil elektrifisere sykkelbyen Tromsø

Tromsø trenger et grønt transportskifte. Vi trenger færre køer, mindre CO2-utslipp og renere luft. Nyere helseforskning viser at svevestøv er enda mer helseskadelig enn vi tidligere har visst. Dette rammer barn og voksne med astma og luftveisplager hardt. På de verste tidene på året (særlig høst og vår) må mange holde seg innendørs, og enda flere må unngå å ferdes nær de viktigste transportårene som for eksempel Tverrforbindelsen.
IMK_elsykkel2
For å få til et grønt transportskifte må flere velge å kjøre buss, gange og sykkel til sine hverdagslige transportetapper. Da må vi satse på disse transportformene. Vi må fortsette med å bygge ut flotte gangveier og egne sykkelveier, både i Tromsømarka og langs veiene, vi må ha billigere og bedre busstilbud – og vi må gi de som ønsker å sykle mer i hverdagen en ekstra puff i ryggen.

Elsykkel er et godt alternativ for å få flere syklister i Tromsø, både på sommer og vinter. Den elektriske motoren gir drahjelp opp bakkene som vi har mange av her i byen, og gjør det mulig å sykle til og fra jobb uten å bli så svett at man må dusje når man kommer fram. Elsykkelen øker rett og slett sykkelradiusen for de fleste av oss, og gjør det både enklere, morsommere og mer overkommelig å sykle. For at flere skal kunne prøve elsykkel vil SV at Tromsø kommune skal bidra til en rimelig utleieordning for elsykkel. I tillegg vil SV ha momsfritak på elsykkel for å få ned kostnadene og gjøre sykkelen lettere tilgjengelig for folk flest.

Elsykkel er selvsagt ikke hele løsningen alene, men den kan være en del av løsningen – og en del av det grønne transportskiftet i Tromsø.

Ved å fortsette å bruke denne sida så aksepterer du bruken av informasjonskapslar. Mer informasjon

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close