Tromsø for alle

Tromsø har lange tradisjoner som en internasjonal og flerkulturell by. Dagens tromsøværing kommer fra mer enn 130 forskjellige nasjoner.
Jeg er så heldig at jeg er leder av Internasjonalt utvalg i Tromsø kommune. Gjennom arbeidet i utvalget kommer jeg i kontakt med mange av de ulike etniske miljøene som eksisterer her i byen. Jeg møter folk som er stolte av sin kultur og er glade for at de får dele den med oss andre på samme måte som de får ta del i vår kultur. På den måten blir alle tromsøværinger glade i byen sin, enten de har besteforeldrene sine på Ringvassøya eller i Somalia.
Vi går inn i en valgkamp der det norske folket er splittet mellom de som vil ta vare på de demokratiske verdiene – rettferdigehet, likeverd, likestilling, omsorg og toleranse, og de som vil bekjempe dem. Skremmende mange sier de er enige med terroristen i hans meninger, men tar avstand fra hans handlinger.
Vi som vil kjempe for å bevare og videreutvikle demokratiet, må ta denne trusselen på alvor. Vi skal kjempe mot fremmedhetsen og konspirasjonsteoriene om den muslimske fare. Vi skal møte hat, frykt og myter med opplysning og kunnskap.
Jeg lover, – ja jeg garanterer – at jeg vil fortsette det internasjonale og inkluderende arbeidet i kommunen. Jeg vil fortsette å slåss mot Frp som vil legge ned Internasjonalt utvalg, si opp alle vennskapsbyavtalene våre, nekte å ta i mot asylsøkere og nekte muslimene å bygge moské. I det hele tatt vil jeg intensivere arbeidet med inkludering på alle områder i samfunnet vårt. Tromsø er for alle – Tromsø skal også i framtida være for alle!

Fra feiringen av Eritreas nasjonaldag i Tromsø

Gunhild Glosemeyer Johansen

i GUNHILDs BLOGG FOR ET VARMT OG INKLUDERENDE TROMSØ

Fs_13_fc_0262e5_t_3566129

Ved å fortsette å bruke denne sida så aksepterer du bruken av informasjonskapslar. Mer informasjon

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close