Dødsens alvor

Kommunestyret i Tromsø vedtok onsdag mot 7 stemmer fra Frp interpellasjonen jeg fremmet om å slutte oss til den verdensomspennende kampanjen mot dødsstraff – Cities for Life.

I likhet med 1100 byer over hele verden fordelt på 81 land, vil vi markere at vi mener dødsstraff må avskaffes i verden. 59 av disse byene er hovedsteder. I Norge har også Oslo, Bergen, Stavanger, Haugesund, Kristiansand og Skien sluttet seg til kampanjen.

Stadig flere land avskaffer dødsstraff. I 2009 var det bare 18 land som fortsatt praktiserer denne formen for avstraffelse. Det var en nedgang på 7 fra 2008, så kampanjen virker. Desto mer oppsiktsvekkende er det at 7 av kommunestyrets 43 representanter, alle fra Frp, stemte moy at vi skulle bli en City for Life – med begrunnelsen at de er FOR dødsstraff! Her i Norge!

Alle vesteuropeiske land har avskaffet dødsstraff. Frp i Tromsø vil altså at Norge skal være det første landet i Europa som gjeninnfører denne totalt avlegse, middelalderske måten å straffe forbrytelser på. Ikke virker det preventivt, ikke virker det avskrekkende, men det er irreversibelt så det holder.

Vi får vente å se hvilke avrettingsmetoder Frp ønsker seg. Steining er populært i noen land, spesielt for kvinner. Henging i andre. Her i landet har vi jo lange tradisjoner med å brenne hekser på bål. Det kunne jo være noe å ta opp igjen, eller hva sier du, Blomseth?

Gunhild Glosemeyer Johansen

i GUNHILDs BLOGG FOR ET VARMT OG INKLUDERENDE TROMSØ

Fs_13_fc_0262e5_t_2602245

Ved å fortsette å bruke denne sida så aksepterer du bruken av informasjonskapslar. Mer informasjon

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close