En søndag i oktober…

Søndag 24. oktober inviteres alle i Norge til verdens største dugnad. I Tromsø skal 1000 bøssebærere i aksjon for å samle inn penger til Flyktningehjelpen.

Det er mange gode grunner til å støtte årets TV-aksjon. Den største er selvfølgelig det faktum at 43 millioner mennesker er på flukt fra krig. En annen grunn er at av disse er 27 millioner på flukt i eget land og omfattes dermed ikke av FNs flyktningekonvensjon. De har det ekstra vanskelig. Videre er mer enn halvparten av flykningene barn, hvorav mange har mistet foreldrene sine i krigen.
Flyktninger har forlatt sine hjem og er i en situasjon der alt er usikkert. De har ikke inntekt, de har ofte ikke noe sted å bo, de er avhengig av å få hjelp for å overleve. De er uskyldige ofre for en krig de ikke har bedt om.
Flyktningehjelpa er der nøden er størst. Det okkuperte palestinske området er ett av dem. Somalia. Sudan. Den demokratiske republikken Kongo. Colombia. Pakistan. Afghanistan. Stadig nye områder rammes.
Jeg er leder av kommunekomiteen i Tromsø og oppfordrer alle til å bli med. Dette er en helt unik dugnad som ingen andre land har noe i nærheten av. Dette er ikke avlat – det er solidaritet i praksis!

www.tromso.kommune.no
www.tvaksjonen.no
www.flyktningehjelpen.no

Gunhild Glosemeyer Johansen

i GUNHILDs BLOGG FOR ET VARMT OG INKLUDERENDE TROMSØ

Fs_13_fc_0262e5_t_2459945

Ved å fortsette å bruke denne sida så aksepterer du bruken av informasjonskapslar. Mer informasjon

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close