Skal kommunen bygge dyre bustader?

Stortingsvalet er straks over, så då er det på tide å konsentrere seg litt om lokalpolitikken igjen. På torsdag var det møte i byrådet. Der var det som alltid mange snasne saker. Ei av dei sakene ei beit meg merke i var ei sak om overføring av eigedomar til Arnestedet as.

Eg synst Marit Rein i Nordlys godt skildrar kva Arnestedet as er:

Arnestedet Eiendom AS er etablert og byrådets plan er at det skal tilføres kommunale eiendommer i hundremillionersklassen. Når eiendommene blir overført til dette selskapet, er de i praksis ute av kommunen. Et AS skal styres etter aksjeloven. Og vi, folket, som opprinnelig eide verdiene, får ikke lenger innsyn i eller kan bestemme over hva som skal skje.

Og det ho advarte mot den gongen er no i ferd med å skje.

I saksframlegget frå byrådet på torsdag ligg det eit hovudpremiss. Kommunen skal få større avkastning ut av Arnestedet as. Ein konsekvens av dette er at bustadbygginga på fleire av eigedomane skal skje med svært dyre bustader. I saksframlegget snakkar dei om ein salspris på 45 000 kroner per kvadratmeter. Dette er eit døme:

Ved å fortsette å bruke denne sida så aksepterer du bruken av informasjonskapslar. Mer informasjon

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close