Høyresidas bløff om valgfrihet i eldreomsorgen!

Høyre og Frp i Tromsø lurer folk ved å love at bare private slipper til i eldreomsorgen, skal alle få velge på øverste hylle hva de vil, og av topp kvalitet. Dette er en gedigen bløff. Det er bare å se til Oslo der Høyre og Frp har styrt byen i årevis. Ikke nok med at de ikke bygger nye sykehjem i takt med det økende behovet – antall sykehjemsplasser synker! Oslo har et så skrikende behov for sykehjemsplasser at de snakker om å leie folk inn på hotell for å avhjelpe situasjonen. Så mye for valgfriheten!

Hotell er vel og bra, men det kan aldri erstatte sykehjem. Heller ikke i Tromsø. Høyre og Frp lover at kvaliteten skal være topp med private tilbydere. Hva skal vi tro? Ved det Adecco-drevne Ammerudlunden sykehjem ble det i vinter avdekket alvorlige brudd på Arbeidsmiljøloven. Folk jobbet 84 timer i uka for luselønn og sov på bomberom. Helt til det ble avslørt, var Ammerudlunden Frp’s flaggskip i Oslo. Så mye for kvaliteten!

Frp’s Knoll og Tott i Tromsø, Kanestrøm og Jørgensen, vil sende eldre på Sydentur. Også her kan vi se på hva deres partifeller i Oslo har fått i stand: I 2005 kjøpte Oslo kommune en sykehjemstomt i Spania. Fem år etter havarerte prosjektet. Oslo kommune satt igjen med en ubrukelig olivenlund og 35 millioner kroner i tap. Byrådet ble totalslaktet for manglende organisering, kontroll og styring. I Oslo snakker ingen lenger om å sende eldre til Syden. Så mye for sydensatsingen!

SV vil ha flere ansatte i omsorgen og vi vil at kommunene skal drive sykehjemmene selv. Kommunene med SV-ordførere er blant de kommunene som har best sykehjemsdekning i landet. Vi vil også satse på de tiltakene som gjør at folk holder seg friske og kan bo hjemme så lenge de vil. Derfor har SV fått gjennomslag for en egen folkehelselov for å få mer forebyggende arbeid, også for eldre.

I tillegg til at vi må bygge flere sykehjem, må vi rekruttere mange flere ansatte i omsorgen. Vi må tilby hele og faste stillinger. SV går til valg på en arbeidsgivergaranti. Vi vil ha en eldreomsorg med topp kvalitet for alle – både de som trenger omsorg og de som jobber der, SV-kommunene er bevisene på at vi holder det vi lover. Hvis du vil ha den beste eldreomsorgen i Tromsø og de beste arbeidsforholdene for de ansatte, er valget enkelt – du må stemme SV. Jeg sier som Knoll og Tott: Vi må ikke få Oslo-tilstander!

Gunhild Glosemeyer Johansen

i GUNHILDs BLOGG FOR ET VARMT OG INKLUDERENDE TROMSØ

Fs_13_fc_0262e5_t_3648811

Ved å fortsette å bruke denne sida så aksepterer du bruken av informasjonskapslar. Mer informasjon

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close