Portrett Maja Lockert kvit bakgrunn med Tekst

6. Maja Sandvik Lockert

Jeg heter Maja Sandvik Lockert og er Tromsø SVs sjettekandidat. Jeg har vokst opp i Kroken, men bor nå på Bjerkaker sammen med samboeren min. For tiden studerer jeg for å bli grunnskolelærer mellom 5. og 10. klasse i fagene norsk, samfunnsfag og KRLE.

Jeg begynte smått å engasjere meg i politikk på slutten av barneskolen, og da var det spesielt saken om pelsdyrnæringa som opptok min interesse. Men det var nok ikke før i 2013 at mitt engasjement for politikk virkelig begynte å blomstre. Da var det stortingsvalg, og diskusjonen om konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja ble noe som virkelig engasjerte meg. LoVeSe-saken har vist meg at man kan vinne viktige saker mot mektige aktører, bare man står sammen, kjemper og aldri gir seg.  

Miljø var en av tre grunner til at jeg meldte meg inn i SV. De to andre grunnene var at SV både er et feministisk og et sosialistisk parti. Vi vil ha et likestilt samfunn der kjønn ikke begrenser folks frihet og der alle mennesker har like muligheter uavhengig av kjønn, seksualitet og kjønnsuttrykk. I dag jobber hver tredje kvinne deltid, mens kun 14% av menn har en deltidsstilling. Dette sier noe om hvilke yrker vi som samfunn verdsetter. Retten til heltid bør være en selvfølge uansett om du går inn i helsesektoren eller i bygg og anlegg. Her gjør Tromsø Kommune er viktig jobb og er den kommunen med høyest andel heltidsstillinger.

Det viktigste for meg når det kommer til lokalpolitikk, er hvordan vi utvikler kommunen. Tromsø kommune er den kommunen for vokser nest raskest. Da er det viktig at vi utvikler kommunen på en måte som tar vare på både innbyggerne og naturen. Her mener jeg at det er kjempeviktig at vi bygger boliger for alle, ikke kun de med god rå, samtidig som vi tar vare på allerede eksisterende bebyggelse. En annen viktig del av utviklingen av kommunen er måten vi legger opp trafikken. Vi må legge opp trafikken på en måte som ikke overbelaster småveiene våre samtidig som vi får flere til å benytte seg av gange, sykkel eller kollektivtransport. Dette er for å ta vare på både astmatikere og barn og unge som skal ferdes i trafikken. Her er byvekstavtalen med bompenger helt nødvendig. Jeg stiller til valg for SV fordi jeg tror på at vi sammen kan skape en grønnere og rausere kommune som tar vare på alle. 

Ved å fortsette å bruke denne sida så aksepterer du bruken av informasjonskapslar. Mer informasjon

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close