5. Abdalla Ali Mohammed

Mitt navn er Abdalla Ali Mohammed og erSVs 5 kandidat i Tromsø. Jeg jobber som IKT-rådgiver i Statped som er underlagt utdanningsdirektoratet. Jeg er gift og har 3 barn.

Min kone Fatima jobber som tolk på språksentret. Min eldst sønn Hasaan studerer økonomi ved UiT, min datter Nora er ferdig med vgs. og skal studere sosialantropologi, og min yngste sønn Omar går på Elektrofaglinja på Ishavsbyen vgs.

Jeg er norsk statsborger, og kom som flyktning fra Eritrea våren-1988. Jeg gikk på norsk språkopplæring ved Rosenhof skole i Oslo. Høsten-1988 flyttet jeg til Risør asylmottak på Sørlandet. Våren-1989 flyttet jeg til Time/Bryne kommune i Rogaland som ble min bostedskommune. Høsten-1989 tok jeg Vg2 og Vg3 ved Sandnes vgs. Høsten-1990 ble jeg immatrikulert på universitetet i Bergen, og fullførte Bachelor/Cand. Mag i informatikk. I tillegg tok en del av mine studier ved ingeniør Høgskolen i Bergen.

I studietiden jobbet jeg som frilanstolk og støttelærer i videregående skole. I perioden 1997 til 2000 drev jeg eget IT firma i Bergen. Fra 2001 til 2007 arbeidet jeg som it-konsulent ved Nordnorsk Kompetansesenter i Alta. I 2007 flyttet jeg og familien min til Tromsø, og jeg startet å jobbe i Statped nord avd. Tromsø som 1. konsulent.

Jeg har 16 års arbeidserfaring innen pedagogikk og utdanningsmiljø. I tillegg har jeg også betydelig arbeidserfaring med foreningsarbeid, frivillighetsarbeid, politisk og sosialt arbeid. Jeg har jobbet med forskjellige mennesker fra forskjellige etniske og kulturelle bakgrunner i Bergen, Alta og nå i Tromsø.

Jeg tror min akademiske bakgrunn og arbeidserfaringer, kombinert med mine politiske aktiviteter vil kunne styrke og bidra til kommunens aktiviteter. Jeg vil kunne være en ressursperson for Tromsø Kommune.

Jeg har vært politisk aktiv som SV styremedlem og har rollen som SV representant/observatør på flyktningstjenesten. Videre er jeg også nestleder i integreringsrådet som ble opprettet av Tromsø Kommune i 2018. Jeg er opptatt av innvandrings, integreringspolitikk, utdanningspolitikk, utenrikspolitikk, velferds teknologi og digitalisering av kommunen. Jeg er også opptatt av innvandreres politiske deltakelse, og deres organisering og aktiviteter for å oppnå påvirkning i samfunnet.

Ved å fortsette å bruke denne sida så aksepterer du bruken av informasjonskapslar. Mer informasjon

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close