Tromsø SV støttar hotell- og restaurantarbeidarane

I løpet av kort tid vil det bli streik ved hotell og serveringsbedriftar i Tromsø. Grunnlaget for streiken er i hovudsak at dei som jobbar der skal få sin rettmessige del av det overskottet som blir skapt i desse bedriftene. Derfor støtter SV lokal forhandlingsrett i denne bransjen.


Vi ser stadig bilde av hotellkongar og andre som veltar seg i luksus, medan dei som jobbar i bransjen er blant dei som tener minst i dette landet, i snitt 77% av løna til ein industriarbeidar.. Fordi det er ulik lønsevne i dei ulike bedriftene vil det vere naturleg at det må kunne forhandlast lokalt om lønn.

Tromsø SV ber NHO å gje etter i denne saka.
Meir informasjon på fellesforbundet sine sider.

Ved å fortsette å bruke denne sida så aksepterer du bruken av informasjonskapslar. Mer informasjon

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close